top of page

"Yoga is not about touching your toes,

it is what you learn on the way down"

 

 

JIGAR GOR

VINYASA YOGA

Vinyasa-yoga is enigszins vergelijkbaar met Hatha-yoga, het wezenlijke verschil zit in de dynamiek.

Bij vinyasa-yoga zit er een opbouw in de reeks houdingen (asana's) en lopen deze in elkaar over. Omdat de ademhaling (Pranayama) hier eveneens een belangrijke rol speelt ontstaat er een flow.

 

Deze flow maakt vinyasa-yoga daarom wat meer uitdagend dan hatha-yoga. Het tempo ligt wat hoger en het is prettig wanneer je de basis-houdingen (asana's) al kent vanuit de hatha-yoga. Op die manier leer je zelf de uitdagingen van de verschillende houdingen en heeft de docent je reeds geleerd wat jouw aandachtspunten en doelen zijn. 

De asana's worden tijdens de les opgebouwd (vanuit je eigen niveau) en bestaat uit een reeks asana's welke gericht zijn op het versterken van de rugspieren, flexibiliteit van het lichaam en de juiste ademhaling (Pranayana). De asana's zijn dynamisch.

Rugklachten zijn absoluut geen contra-indicatie voor (vinyasa)yoga, juist door je rugspieren te versterken en je lichaam/ spieren meer flexibiliteit te geven zullen rugklachten verminderen.

Vinyasa-yoga lessen starten met een warming-up in aandacht en sluiten we af met een korte, ontspannen meditatie. 

In onze yoga-ruimte zijn matjes, dekens & blokken aanwezig, uiteraard mag je ook je eigen spullen meenemen.

We beschikken ook over een kleedruimte, maar je kunt ook in je yoga-kleding komen. 

Voor een yoga-les adviseren wij om een sportlegging met shirt te dragen, daarbij zijn een vest en warme sokken raadzaam.

Meld je direct aan voor een gratis proefles!

meld je direct aan voor een gratis proefles
Citydance_Logo_2019_PNG.png
bottom of page