top of page
Zoeken
  • Monique

Wat is yoga?

Bijgewerkt op: 13 okt. 2020


Vanuit mijn visie is yoga meer dan een fysieke workout. Meer dan een reeks houdingen die lichaam uitdaagt voor meer flexibiliteit, betere spierkracht en een goede balans. Yoga kan -mits je goed begeleid wordt- zelfs een middel tegen rug- en nekklachten zijn.

Yoga gaat niet over de meest bizarre houdingen die je aan kunt nemen. Nee, het gaat vooral om wat het met jòu doet. Niemand is 'goed' of 'slecht' in yoga, iedereen heeft zijn eigen grenzen en uitdagingen.


Het doel van yoga is niet de meest bizarre poses aannemen, maar vooral wat je leert over de weg daar naartoe...


Ik geef meerdere yoga-lessen, zowel voor beginners als gevorderden. Zo begeleid ik in de basiscursus intensief in de basis van verschillende poses (asana's), bestaat er tijd en aandacht voor optimalisatie, leer je poses vanuit je persoonlijke mogelijkheden/ beperkingen en leer ik je ook ademhalingstechnieken.

Het is een proces wat voor iedereen weer anders is en ook zeker niet vanaf les 1 lukt.

Uiteindelijk zul je merken dat, wanneer je veel poses hebt geleerd, wat daarin de aandachtspunten zijn. Wanneer je een aantal verschillende poses logisch na elkaar en met de juiste ademhaling weet uit te voeren dan ontstaat er een heerlijke flow. Dan weet je ook hoe je jezelf steeds weer een beetje kunt uitdagen, ervaar je meer flexibiliteit en ben je helemaal klaar voor de volgende stap. Zoals bijvoorbeeld Hatha-yoga, Yin-Yang yoga of Vinyasa yoga.

Wat het mij persoonlijk heeft geleerd is: Je doelen bereiken door consequent en geduldig te zijn, vertrouwen te houden en door te zetten.

En geloof me, voordat ik met yoga begon waren dat zeker niet mijn sterkste karaktereigenschappen.


De betekenis van het woord yoga is afkomstig uit het Sanskriet (oud-Indiaas): verbinden van lichaam & gedachten.

40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
meld je direct aan voor een gratis proefles
Citydance_Logo_2019_PNG.png
bottom of page