top of page
Zoeken
  • Monique

Rise & Shine, begin je dag goed! Ook tijdens deze lockdown...


Yoga vanuit huis, makkelijker kan eigenlijk niet. Maar waar begin je?

Allereerst, maak het jezelf niet te moeilijk, als je de lat meteen te hoog legt dan is de kans groot dat je al gauw weer afhaakt. Zonde. Een andere reden waarom je het jezelf niet meteen te moeilijk moet maken is omdat je geneigd kan zijn om houdingen (asana's) na te willen gaan doen terwijl je zelf misschien helemaal niet zo goed weet waar je mee bezig bent, dus ook niet waar jouw persoonlijke grenzen en uitdagingen liggen of wat de aandachtspunten en doelen van een houding zijn.

Maar op YouTube staat een ruim aanbod van eenvoudige flows, heerlijk om je dag mee te beginnen of mee af te sluiten.


Zelf volg ik graag de flows van BOHO BEAUTIFUL, naast het feit dat alle houdingen rustig worden uitgelegd (Engels) zijn ze erg afwisselend en werkelijk prachtig om te zien. Er zijn langere en kortere flows, maar ook rustige en meer actieve flows.
Oké, met kinderen in huis, een hectisch ochtendschema en soms een slagveld van een woonkamer zodra iedereen de deur uit is, voelt het toch net allemaal anders dan op een strand, de ruisende zee en een opkomende zon. Maargoed, als alles dan aan kant is, kids naar school en ik mijn koffie op heb dan grijp ik maar al te graag mijn mat. En neejj, echt niet elke dag. Uitstellen is soms ook fijn :-)


TIP: Wil je bijvoorbeeld graag wat leniger worden, wist je dan dat je beter elke dag een kwartiertje gerichte asana's kan doen i.v.p. 2x per week een heel uur?


Eigenlijk is het een ideale combinatie om bijvoorbeeld 1 of 2 uur per week naar een yogales te gaan en daarnaast nog een paar keer thuis de mat op te gaan. Ik krijg tijdens de lessen geregeld de vraag hoe je vooruitgang creëert of hoe vaak je yoga zou 'moeten' doen. En eigenlijk verschilt dat natuurlijk per persoon en wat je doelen zijn. Kom gerust een keer een proefles volgen, dan help ik je graag op weg! Ook bied ik bij Citydance de beginnerscursus-yoga aan, met -je raadt het al- alleen maar beginners. Dus laagdrempelig :-) Wat je leert tijdens deze 12 weken durende cursus lees je hier.


Ik kijk er naar uit dat de lessen weer van start mogen gaan, maar tot die tijd lekker thuis-yoga! Uiteraard zijn we gewoon telefonisch bereikbaar, dus informeer alvast naar de mogelijkheden en beschikbare plekken, dan hopen Jeanet en ik je gauw in één van onze lessen te verwelkomen.174 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
meld je direct aan voor een gratis proefles
Citydance_Logo_2019_PNG.png
bottom of page