Zoeken
  • Monique

Maak kennis met onze yoga-docente Monique

Bijgewerkt: 13 okt 2020Yoga gaat niet over het aanraken van je tenen, maar gaat over de weg daar naar toe...

Mijn eerste yoga-ervaring was via YouTube, ik was herstellende van een acute hernia en wou graag weer wat gaan bewegen. Zoals altijd was ik weer eens ongeduldig, liep ik veel te hard van stapel en werd keihard teruggefloten. Dat proces herhaalde zich ook wel een aantal keren, tot het moment waarop ik me realiseerde dat 'accepteren' meer brengt dan 'opgeven'. Ik besloot nog een laatste poging te doen en werd het me duidelijk wat bedoeld werd met de quote 'Yoga gaat niet over het aanraken van je tenen, maar gaat over de weg daar naar toe...'


"Balans tussen hart en hoofd is essentieel, ik ben meer gaan leven vanuit intuïtie"

Door mijn hoogsensitiviteit was ik gauw en vooral vaak snel geprikkeld en onrustig, maar door verdieping te zoeken in meditatie merkte ik dat daarover steeds meer controle kwam, dat betekende meer rust voor mij. Meditatie wordt vaak als 'zweverig' gezien, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Ik benader het vooral spiritueel, waardoor ik meer ben gaan leven vanuit intuïtie. Balans tussen hart en hoofd vind ik essentieel, vanuit daar is zoveel meer mogelijk. Meditatie leerde mij verschillende emoties te onderscheiden en herkennen, heel handig wanneer je net zo onrustig en ongeduldig bent als ik ;-). Voelde me steeds zekerder, sterker en minder emotioneel afhankelijk. Ik besteed hier elke les eventjes aandacht aan, het is heerlijk om er een intensieve yoga-sessie mee te starten en af te sluiten.


"Dromen blijven slechts dromen wanneer je er niks mee doet..."

Anique is mijn allerbeste vriendin en zag door de afgelopen jaren heen wat yoga voor mij betekende. Ze had me al meerder keren gevraagd of ik mijn kennis en ervaring zou willen delen, dat leek mij fantastisch maar wel doodeng. (Hoofd denkt: "nee, dat durf je niet." Hart zegt: "doen!") Dromen blijven dromen wanneer je er niks mee doet, dus ik besloot niet mijn angst maar mijn gevoel te volgen.

Een intensieve opleiding volgde en eind dit jaar zal ik alles afronden, dus tot die tijd: yoga-docent in opleiding.


Weet je nog niet welke vorm van yoga het beste bij jou past, kom dan gerust een aantal proeflessen volgen. Jeanette en ik geven beide op onze eigen manier les, ervaar wat jou het meest aanspreekt. Meld je hier aan voor de proeflessen.


Nog wat feitjes...

| Mijn lessen zijn sfeervol, laagdrempelig en een fijne afwisseling tussen inspanning en ontspanning.

| Balans, lenigheid en spierkracht komen elke les aan bod.

| Naast yoga-docent ben ik ook fotograaf (www.fotografielokaal.nl)

| Ik ben dol op quotes, en zal ze ook geregeld delen. Het zijn weliswaar wijsheden van anderen, maar daar doe ik graag mijn voordeel mee. Want weet je, meestal kloppen ze ook ;-) en...

| ...voor mij de meest waardevolle heb ik laten tatoeëren in Sanskriet.

| Trots ben ik op het feit dat ik -met behulp van vrienden, want zonder hen was het niet gelukt- 2 jaar geleden de kale bovenzaal bij Citydance helemaal heb omgetoverd tot deze mooie, sfeervolle yoga-ruimte, als cadeau voor mijn lieve vriendin! Was het toen stiekem al mijn droom...? Whatever, deze is in ieder geval uitgekomen.


Liefs, Monique

91 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

2020 Proudly created by FOTOGRAFIELOKAAL

Citydance, Varsseveldseweg 89 7002LJ Doetinchem

0314- 378030 info@citydance.nl

ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACYBELEID