top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMonique

Hoe vaak doe jij yoga?

Eerlijk, elke keer dat je jezelf tijd gunt om yoga te doen, ben je hartstikke goed bezig! Maar geregeld krijg ik de vraag: 'Hoe vaak moet je nou aan yoga doen?' Of 'Wanneer ga je verschil merken?'. Yoga staat er natuurlijk om bekend dat je èn aan je lichaam werkt èn dat het een relaxed is. Maar het zou fantastisch zijn wanner we dat met slechts 1 uurtje per week bereiken. Zo is het helaas niet.

Een bodybuilder bereikt zijn lichaam ook niet met 1 uurtje trainen per week.
Dagelijks 15-20 minuten bereik je meer mee dan 1 uur per week

Nogmaals, elk moment dat jij je mat op gaat zorg je goed voor jezelf. Je gunt jezelf aandacht en werkt aan balans, spierkracht & flexibiliteit. Maar voor wie echt vooruitgang wil zien: regelmaat is het sleutelwoord. Dagelijks 15-20 minuten bereik je meer mee dan 1 uur per week.

En dat lijkt makkelijk, maar dat is het niet. Want juist omdat je het je tòch elke dag voorneemt is het ook heel eenvoudig om een keertje over te slaan. Of twee keertjes... Dus eigenlijk is het tweede sleutelwoord: consequent. Gun het jezelf, zorg goed voor jezelf en raak er een beetje aan verslaafd.


En als je dan echt een beetje doorslaat...

Je lichaam gaat sterker en soepeler aanvoelen, je krijgt meer balans en dat merk je in alles... En als je dan echt een beetje doorslaat dan ga je ook verder kijken. Want wat doen mijn eetgewoontes met mijn lichaam? Wat doet (werk)stress? En waarom wordt yoga vaak gecombineerd met meditatie?

Wanneer je je helemaal gaat verdiepen in yoga zul je het 8-voudige pad van yoga ook tegen komen. Nieuwsgierig? Ik schrijf er binnenkort ook een blog over.


Maar laten we ons eerst even richten op stap 1, alles op z'n tijd. Door in eerste instantie consequent te zijn en yoga te gaan ervaren als 'meer dan alleen houdingen op een mat', zal je lichaam langzaamaan ook echt verlangen naar meer. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal.

En hoppa, dan mag je al spreken over een soort verslaving hoor :-)
42 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
meld je direct aan voor een gratis proefles
Citydance_Logo_2019_PNG.png
bottom of page