Zoeken
  • Monique

Beginnerscursus yoga

Bijgewerkt op: 19 sep. 2020

Yes, we zijn live!

Onze allereerste beginnerscursus yoga is van start gegaan. Deze cursus is echt uitsluitend voor beginners, iedereen die yoga wel heel prettig lijkt maar eigenlijk nog niet zo goed weet waar te starten... Of leden die al wel een tijdje meedoen tijdens de bestaande lessen maar nog niet echt de verdieping kennen.

Geregeld worden er proeflessen gevolgd, nieuwe leden -zonder enige yoga ervaring- die meedoen tijdens een bestaande les. Achteraf wordt de les dan als prettig ervaren, maar toch ook wel eens teleurstellend. Want eigenlijk is het onmogelijk om meteen te begrijpen wat yoga nou precies is, dat het toch echt wel meer is dan alleen op je matje liggen... ;-) En ook waarom het nog helemaal niet belangrijk is dat je meteen met je handen bij de grond komt met gestrekte benen. Veel belangrijker is, hoe ga ik daar komen en op de juiste manier...

Daarom deze beginnerscursus!

Hoe ziet de beginnerscursus yoga eruit?

De groep bestaat uit ca. 8 leden, afgelopen dinsdagochtend was de eerste les en iedereen reageerde ontzettend positief. De cursus is een traject van 3 maanden, waarin Monique je mee neemt vanaf het begin:

Wat is yoga?

Waarom is ademhaling (pranayama) een belangrijk aspect?

Wat is een zonnegroet?

Welke poses (asana's) zijn er? (En waarom zulke bijzondere benamingen?)

Hoe herken ik mijn grenzen en hoe vind ik mijn uitdagingen?

Aandacht voor flexibiliteit, focus, balans, ontspanning en spierkracht.

Welke stijlen van yoga zijn er en welke vind ik het meest prettig of past het best bij mijn doelen?


Elke les begint met een klein stukje theorie, een korte meditatie en zonnegroet (ook waarom dat zo belangrijk is en helemaal niet zweverig hoeft te zijn), uitleg over een aantal poses en daarna gaan we deze poses uitvoeren. Je leert perfectioneren, je leert je eigen grenzen herkennen en hoe je ze kan uitdagen, je leert alternatieven wanneer een pose nog niet helemaal haalbaar blijkt en je krijgt uitleg over wat een pose doet met je lichaam. Ook legt Monique uit waarom het helemaal niet belangrijk is wat de persoon op de mat naast je allemaal wel of niet kan. Klinkt raar misschien, maar een hele hoge drempel voor veel beginnende yogi's is dat ze vergelijken met anderen en zichzelf daarom al direct niet goed genoeg vinden.

Tijdens elke les komen er 3-4 poses aan bod en aan het eind van die les plakken we deze aan elkaar zodat er een flow ontstaat. En dat is dan meteen het huiswerk voor de volgende les.

Als alle basis-poses aan bod zijn geweest dan laat Monique jullie ervaren welke yoga-stijlen er zijn, waarbij we o.a. een Yin-yoga les ervaren, maar ook een Vinyasa-yoga les, het verschil tussen een power-Hatha en een slow-hatha les, etc...


Dit alles in een proces van 3 maanden, zodat je na deze 3 maanden een stuk zelfverzekerder zal deelnemen aan yoga-lessen.


Wie is er nog niet enthousiast?! Meld je aan :-)

Mail mij gerust je vragen, of meld je direct aan voor de beginnerscursus! Bij voldoende aanmeldingen starten we weer een nieuwe cursus. Je kunt je interesse aangeven door contact met ons op te nemen via het contactformulier82 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
meld je direct aan voor een gratis proefles
Citydance_Logo_2019_PNG.png