top of page

"Close your eyes and open your mind"

 

 

BUDDHA

HATHA YOGA

Hatha-yoga, vanuit onze benadering ook wel de basis-yoga genoemd. Hatha yoga leert je meerdere houdingen (Asana's) op verschillende niveaus, jij kiest zelf jouw niveau en wij zullen je begeleiden jezelf hierin telkens uit te dagen.

De asana's worden tijdens de les opgebouwd (vanuit je eigen niveau) en bestaat uit een reeks asana's welke gericht zijn op het versterken van de rugspieren, flexibiliteit van het lichaam en de juiste ademhaling (Pranayama). De asana's zijn statisch en de yogadocent zal je begeleiden naar perfectie.

De zonnegroet (Surya Namaskara) is een belangrijk onderdeel van de Hatha-yoga, deze korte reeks houdingen leert je beweging en ademhaling te combineren.

Rugklachten zijn absoluut geen contra-indicatie voor (Hatha)yoga, juist door je rugspieren te versterken en je lichaam/ spieren meer flexibiliteit te geven zullen rugklachten verminderen.

Hatha-yoga lessen starten met een warming-up in aandacht en sluiten we af met een korte, ontspannen meditatie. 

In onze yoga-ruimte zijn matjes, dekens & blokken aanwezig, uiteraard mag je ook je eigen spullen meenemen.

We beschikken ook over een kleedruimte, maar je kunt ook in je yoga-kleding komen. 

Voor een yoga-les adviseren wij om een sportlegging met shirt te dragen, daarbij zijn een vest en warme sokken raadzaam.

Hatha-yoga leert je hoe je uiteindelijk deze asana's achter elkaar in een dynamische flow kunt uitvoeren, en daarmee leggen we meteen de link naar Vinyasa-yoga.

Meld je direct aan voor een gratis proefles!

meld je direct aan voor een gratis proefles
Citydance_Logo_2019_PNG.png
bottom of page