top of page

YOGA DOCENTEN

"Yoga is not about touching your toes,

it is what you learn on the way down"

 

 

JIGAR GOR

JEANET

Temperamentvol, dat was ik vroeger maar tot op de dag van vandaag kan ik nog steeds lekker druk zijn.

Door persoonlijke omstandigheden volgde ik ongeveer 8 jaar geleden een cursus 'mindfulness', deze cursus was eveneens mijn eigen kennismaking met yoga. Daarna heb ik enkele jaren yoga voor mezelf beoefend.

De dag waarop mij de kans werd geboden diverse yoga-opleidingen te volgen heb ik met beide handen aangegrepen! Mijn doel was om zelf voor de groep te komen staan om mijn eigen ervaring en kennis te delen.

 

Maar om nog even terug te komen op mijn temperament, vanaf het moment dat ik zelf op de mat ga zitten -of dat nou voor mezelf is of tijdens een les- kalmeer ik volledig en is er één-en-al focus. Het geeft mij ontzettend veel rust en voldoening, niet alleen het mentale gedeelte maar ook fysiek. Door yoga met enige regelmaat te doen merk ik meer en meer lenigheid, mijn hele lichaam voelt soepeler. En dat zie ik al mooie, waardevolle bijkomstigheid. Klachten die ik ervaarde voordat ik aan yoga begon, zoals hyperventilatie, rugklachten en hoge bloeddruk, heb ik niet-of-nauwelijks meer.

Sinds ik yoga-docent ben is mijn werk mijn hobby! Ik geniet enorm van alle complimenten van mijn cursisten. Hoe mooi is het, dat ik het heerlijke gevoel dat ik ervaar na een yogales gevolgd of gegeven te hebben, kan doorgeven. Ik kan daarom niet wachten op jouw aanmelding: kom fijn een proefles mee doen tijdens één -of meerdere- van mijn lessen. Mijn lessen zijn, net als alle andere yogalessen bij Citydance, laagdrempelig. Zeer toegankelijk voor zowel de beginner als de meer gevorderde. Nieuwsgierig hoe dat in de praktijk gaat? Meld je hier aan, je bent meer dan welkom!

Liefs, Jeanet

MONIQUE

 

Mijn eerste yoga-ervaring was via YouTube, ik was herstellende van een acute hernia en wou graag weer wat gaan bewegen. Zoals altijd was ik weer eens ongeduldig, liep ik veel te hard van stapel en werd keihard teruggefloten. Dat proces herhaalde zich ook wel een aantal keren, tot het moment waarop ik me realiseerde dat 'grenzen accepteren' meer brengt dan 'opgeven'. Ik besloot nog een laatste poging te doen en toen werd het me duidelijk wat bedoeld werd met de quote 'Yoga gaat niet over het aanraken van je tenen, maar gaat over de weg daar naar toe...'

Tijdens mijn lessen leer ik je jouw eigen grenzen te herkennen en uit te dagen, je lichaam zal soepeler en sterker worden, ook ga je steeds meer ontspanning ervaren.

Door mijn hoogsensitiviteit kon ik snel geprikkeld en onrustig zijn, maar door verdieping te zoeken in meditatie merkte ik dat daarover steeds meer controle kwam, dat betekende meer rust voor mij. Meditatie wordt vaak als 'zweverig' gezien, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Ik benader het vooral spiritueel, waardoor ik meer ben gaan leven vanuit intuïtie. Balans tussen hart en hoofd vind ik essentieel, vanuit daar is zoveel meer mogelijk. Meditatie leerde mij verschillende emoties te onderscheiden en herkennen, heel handig wanneer je net zo onrustig en ongeduldig bent als ik ;-). Voelde me steeds zekerder, sterker en minder emotioneel afhankelijk. Ik besteed hier elke les eventjes aandacht aan, het is heerlijk om er een intensieve yoga-sessie mee te starten en af te sluiten.

Anique is mijn allerbeste vriendin en zag door de afgelopen jaren heen wat yoga voor mij betekende. Ze had me al meerder keren gevraagd of ik mijn kennis en ervaring zou willen delen, dat leek mij fantastisch maar wel doodeng. (Hoofd denkt: "nee, dat durf je niet." Hart zegt: "doen!") Dromen blijven dromen wanneer je er niks mee doet, dus ik besloot niet mijn angst maar mijn gevoel te volgen.

Een intensieve opleiding volgde en eind dit jaar zal ik alles afronden, dus tot die tijd: yoga-docent in opleiding.

 

Weet je nog niet welke vorm van yoga het beste bij jou past, kom dan gerust een aantal proeflessen volgen. Jeanet en ik geven beide op onze eigen manier les, ervaar wat jou het meest aanspreekt. Meld je hier aan voor de proeflessen.

 

Liefs, Monique

WELKE YOGA-LESSEN ZIJN ER?

HATHA

Hatha yoga bestaat uit een reeks niet-bewegende houdingen (asana's) en ademhalingstechnieken (pranayama).

Read More >

YIN

Yin yoga is een langzame vorm van yoga, houdingen (asana's) gericht op het versoepelen van het bindweefsel.

Read More >

YIN-YANG

Yang yoga richt zich op soepel en sterker maken van spierweefsel, gecombineerd met Yin yoga.

Read More >

VINYASA

Vinyasa yoga kenmerkt zich door een reeks dynamische houdingen welke samen met ademhalingstechnieken voor een heerlijke flow zorgt.

Read More >
meld je direct aan voor een gratis proefles
Citydance_Logo_2019_PNG.png
bottom of page